NATO ir redzējis Krievijas militāro tehniku un bruņotos spēkus šonedēļ ienākam Ukrainas teritorijā, un alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs aicina Krieviju savu kara tehiniku un bruņotos spēkus izvest no Ukrainas teritorijas, ziņo raidstacija BBC.

Savukārt Krievijas Aizsardzības ministrija ir noliegusi bruņoto spēku nosūtīšanu uz Ukrainas austrumdaļu ar mērķi palīdzēt tur esošajiem prokrieviskajiem separātistiem.

Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērošanas misija ir brīdinājusi par "reālu risku" Krievijas un Ukrainas konflikta tālākai eskalācijai. Raidstacija jau ziņojusi, ka patlaban konfliktā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 4000 cilvēki.

Saskaņā ar EDSO ziņojumiem pēdējās dienās Ukrainas reģionā ir redzētas iebraucam lielas kolonnas. To apstiprinājis arī NATO spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs, kurš sacījis, ka pamatā redzēti Krievijas tanki, Krievijas artilērija, Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēmas un Krievijas kaujas vienības.

BBC ziņo, ka trešdien, 12. novembrī, smagā artilērija satricināja Austrumukrainas pilsētu Doņecku – prokrievisko separātistu ieņemto rūpniecības centru. Tāpat bija ziņojumi par kaujām netālu no nemiernieku pārņemtās Luhanskas. Saskaņā ar Ukrainas drošības spēku sniegto informāciju tur viens Ukrainas karavīrs ir nogalināts, bet vēl viens ievainots, ziņo BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!