Foto: Reuters/Scanpix
NATO spēki turpinās militāro operāciju Lībijā līdz Muamara Kadafi režīms netiks pilnīgi sakauts, preses konferencē Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā ceturtdien paziņojis organizācijas ģenerālsekretārs Anders Fogs Rasmusens, informē aģentūra "Interfax".

"Mēs turpināsim izdarīt lielu militāro spiedienu uz Kadafi režīmu un es ceru, ka pateicoties šiem mēriem, kā arī pieaugošam politiskam spiedienam un Lībijas opozīcijas darbībai, izdosies panākt šī režīma krišanu," sacījis Rasmusens.

Viņš piebildis, ka operācija turpināsies līdz nebūs sasniegti "uzstādītie mērķi". Rasmusens arī atgādinājis, ka NATO spēku galvenais uzdevums esot - novērst Kadafi spēku uzbrukumus mierīgajiem iedzīvotājiem.

Jau vēstīts, ka Lībijā kopš februāra vidus notiek bruņota sacelšanās pret autoritārā līdera Muamara Kadafi režīmu. Kadafi nāca pie varas militārā apvērsumā 1969.gadā, gāžot karali Idrisu.

ANO sankcionētu militāro operāciju Lībijā ar mērķi aizsargāt tās civiliedzīvotājus no Kadafi spēku uzbrukumiem 19.martā uzsāka Lielbritānija, Francija un ASV. Vēlāk šīs operācijas vadību pārņēma NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!