Foto: NATO ISAF
NATO helikopters veicis uzbrukumu Pakistānas Ziemeļvaziristānas cilšu rajona galvenajā pilsētā Miranšahā, ievainojot divus karavīrus, arvien vairāk palielinot saspīlējumu Islamabādas un ASV attiecības.

Pakistānas pretizlūkošanas dienesta amatpersona paziņoja, ka agri no rīta NATO helikopters uzbruka kontrolpunktam Datakhelā.

Kāda cita Pakistānas pretizlūkošanas dienesta amatpersona klāstīja, ka no Miranšahas gaisā pacēlās vairāki Pakistānas bruņoto spēku helikopteri, lai gan neatklāja mobilizācijas mērķi.

Nedaudz vēlāk no Pakistānas robežas puses tika atklāta uguns uz diviem NATO helikopteriem, kas strādā Afganistānas austrumos starptautisko koalīcijas spēku ietvaros.

Rietumu militārpersona attiecās komentēt, vai NATO helikopteri bija šķērsojuši Afganistānas un Pakistānas robežu, tomēr atklāja, ka uz pirmo uzbrukumu NATO helikopteri nav reaģējuši, bet, kad tiem uzbruka otrreiz, arī tie pretī atklāja uguni.

Pakistāna oficiālu komentāru notikušajam nesniedza, bet Rietumu sabiedroto spēku pārstāvis Afganistānā skaidroja, ka par notikušo koalīcijai nav ziņu, bet uzsākta apstākļu noskaidrošana.

Attiecības starp Pakistānu un Vašingtonu sarežģījās pēc tam, kad maija sākumā savrupmājā Pakistānas pilsētā Abotabadā ASV spēki nogalināja starptautiskās organizācijas "Al Qaeda" vadītāju Osamu bin Ladenu, kas uzņēmās atbildību par 2001.gada 11.septembra un daudziem citiem teroraktiem.

Pakistānas armija un pretizlūkošanas dienesti pauduši sašutumu, ka netika informēti par šo operāciju.

Janvārī Centrālās Izlūkošanas Pārvaldes (CIP) pilsētā Lahorā uz ielas nošāva divus pakistāņus, kas izraisīja sešu mēnešu ilgu cīņu par diplomātisko imunitāti.

ASV Pakistānas un Afganistānas robežu uzskata par nozīmīgu kaujas lauku cīņā ar "Al Qaeda" un islāmistu kaujinieku grupējumu "Taleban".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!