NATO turpmāko astoņu gadu laikā ieguldīs 650 miljonus ASV dolāru (410 miljonus latu) Polijas aizsardzības sistēmas modernizēšanā, trešdien informēja Polijas aizsardzības ministrs Broņislavs Komorovskis.
Pēc viņa teiktā, ar šiem līdzekļiem tiks modernizētas novecojušās Polijas lidostas, jūras ostas, aizsardzības telekomunikāciju sistēma un degvielas bāzes.

"Šī nauda tiks izmantota mūsu infrastruktūras modernizēšanai atbilstoši NATO standartiem. Tas dos iespēju arī Polijas firmām parādīties starptautiskajā arēnā," Komorovskis sacīja žurnālistiem NATO Infrastruktūras komitejas sēdes laikā.

Polija, Čehija un Ungārija NATO tika uzņemtas 1999.gadā kā Ziemeļatlantijas alianses pirmās dalībvalstis no bijušā padomju bloka.

Polija turpmāko sešu gadu laikā plāno aizsardzībā ieguldīt 26 miljardus dolāru (16,4 miljardus latu), lielākoties militārās tehnikas piemērošanai NATO standartiem.

Komorovskis informēja, ka pirmās izsoles militārās infrastruktūras programmas ietvaros tiks izsludinātas šā gada beigās vai nākamā gada sākumā. Izsolēs varēs piedalīties kompānijas no visām NATO dalībvalstīm.

Otrdien Polijas parlaments apstiprināja likumprojektu par 60 kaujas lidmašīnu iegādes finansēšanu turpmāko piecu gadu laikā, lai modernizētu Varšavas militāro gaisa floti, kurā ir padomju ražojuma lidaparāti, kā arī lai pielīdzinātu to NATO standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!