Foto: AFP/Scanpix

NATO preses sekretārs reaģējis uz žurnāla "Der Spiegel" kritiku un paziņojis, ka alianse ir gatava saviem sabiedrotajiem un bloka dalībniekiem nodrošināt aizstāvību jebkādos apstākļos, tajā skaistā arī Krievijas iespējamās agresijas gadījumā. Šādu viedokli NATO pārstāvis paudis citam vācu izdevumam "Bild".

Aizvadītajā svētdienā žurnālā "Der Spiegel" tika publicēts raksts, kurā tika citēts NATO Militārās plānošanas komitejas dokuments.

Šajā dokumentā teikts, ka gadījumā, ja Krievija uzbruks Baltijas valstīm, alianse Baltiju nespēs aizstāvēt, jo tai nepietiek militārās tehnikas un nav pietiekams skaits kvalificētu karavīru.

Savukārt NATO preses sekretārs pirmdien paziņojis, ka Ukrainas krīzes fonā alianse spērusi nepieciešamos soļus, kas vērsti uz to, lai "stiprinātu visu NATO dalībvalstu drošību no gaisa, jūras un sauszemes".

Tāpat, pēc viņa vārdiem, alianse gatavo ilgtermiņa rīcības plānus, kuros ietilpst militāro grupēju pārdislokācija un vērienīgu militāro mācību rīkošana.

NATO preses sekretārs apliecinājis, ka alianse joprojām ievēro nolikuma piekto pantu, kas paredz, ka bruņots uzbrukums vienai vai vairākām bloka valstīm Eiropā vai Ziemeļamerikā tiek uzskatīts par uzbrukumu NATO kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!