Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pieaugot bažām par Krievijas uzbrukumu, NATO pārcēlusi savu biroju personālu no Kijevas uz Ukrainas rietumu pilsētu Ļvovu un alianses galveno mītni Briselē.

"Mūsu personāla drošība ir vissvarīgākā, tāpēc personāls pārvietots uz Ļvovu un Briseli," ziņu aģentūrai AFP sacīja NATO pārstāvis.

90. gadu beigās NATO Kijevā atvēra biroju sakariem starp Ukrainu un aliansi, kā arī NATO informācijas un dokumentācijas centru.

Jau ziņots, ka savus diplomātus no Kijevas evakuējušas vairākas Rietumvalstis.

Krievija pie Ukrainas robežām sakoncentrējusi vairāk nekā 150 000 karavīru. ASV prezidents Džo Baidens piektdien, atsaucoties uz izlūkošanas informāciju, pauda pārliecību, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir pieņēmis lēmumu iebrukt Ukrainā, tostarp uzbrukt galvaspilsētai Kijevai.

Pēdējās dienās pasliktinājusies situācija Ukrainas austrumos, kur Krievijas atbalstītās kaujinieki apsūdz Ukrainu uzbrukumos un diversiju organizēšanā. Ukraina šīs apsūdzības noliedz un uzskata par provokācijām, lai rastu ieganstu Krievijas karaspēka iebrukumam. No prokrievisko kaujinieku bandu kontrolētajām Ukrainas austrumu teritorijām uz Krieviju tiek izvesti desmitiem tūkstošu cilvēku, kurus Krievijas amatpersonas dēvē par bēgļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!