NATO spēki izjauca Somālijas pirātu uzbrukumu Norvēģijas tankkuģim un pēc pakaļdzīšanās nakts aizsegā uz īsu laiku aizturēja septiņus kaujiniekus, svētdien ziņoja NATO pārstāvji uz Kanādas karakuģa "Winnipeg".
Karakuģis "Winnipeg" noreaģējis, kad ar šautenēm un granātām bruņoti pirāti sestdienas vakarā mēģināja uzkāpt uz kuģa "MV Front Ardenne".

"Winnipeg" sabiedrisko attiecību virsnieks Maikls Makvinijs teica, ka pirāti aizbēguši, izmetot ieročus pār savas mazās laivas bortu. Taču Kanādas karakuģis viņus vajājis vairākas stundas nakts aizsegā, izslēdzot visas gaismas.

"Mēs aizšķērsojām viņiem ceļu. Pārsteidzošā kārtā mēs bijām ātrāki un manevrētspējīgāki par pirātu laivu," telefonsarunā teica Makvinijs.

Somālijas pirātu bandas sagrābušas desmitiem kuģu, sagūstot simtiem jūrnieku un saņemot desmitiem miljonu dolāru izpirkšanas maksas, par spīti ārvalstu karakuģu izvietojumam ūdeņos pie Āfrikas raga.

Sestdien nīderlandiešu īpašo uzdevumu vienība atbrīvoja 20 jemeniešu ķīlniekus un īsu laiku aizturēja septiņus pirātus, kuri bija piespieduši jemeniešus vadīt somāliešu pirātu "bāzes kuģi", no kura tika organizēti uzbrukumi tirdzniecības kuģiem Adenas līcī.

Atsevišķā incidentā Somālijas pirāti sagrābuši Beļģijas kuģi un tās desmit cilvēku apkalpi, kurā ir septiņi eiropieši.

Dažas stundas vēlāk viņi tika notverti un pēc nopratināšanas atbrīvoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!