Foto: Europa.eu

Afganistānas austrumos sestdienas vakarā notika NATO spēku uzlidojums, kurā nogalināti astoņi civiliedzīvotāji no vienas ģimenes, tai skaitā seši bērni, svētdien paziņoja Afganistānas amatpersonas.

Uzlidojums notika Paktijas provinces Gurdasarijas apriņķa Surihailas ciemā.

"Ir miruši astoņi cilvēki - vīrietis, viņa sieva un seši viņu bērni. Tas bija NATO veikts trieciens no gaisa. Šis vīrietis nebija saistīts ar "Taleban" vai kādu citu teroristu grupējumu," sacīja Paktijas provinces administrācijas preses sekretārs Rohulla Samūns.

"Tā ir patiesība. NATO bombardēja māju. Vīrietis Mohammads Sahfī, viņa sieva un viņu seši nevainīgi bērni tika brutāli nogalināti," sacīja drošības spēku augsta amatpersona Kabulā.

NATO Starptautiskie drošības atbalsta spēki (ISAF) izmeklē apgalvojumus par civiliedzīvotāju nogalināšanu, paziņoja ISAF preses sekretārs pulkvežleitnants Džimijs Kamingss.

Civiliedzīvotāju bojāeja NATO spēku uzbrukumos Afganistānā bieži pasliktina attiecības starp Afganistānas prezidentu Hamidu Karzaju un ASV, kas vada ISAF cīņā pret talibu nemierniekiem.

Karadarbībā Afganistānā nogalināto civiliedzīvotāju skaits katru gadu ir stabili pieaudzis pēdējo piecu gadu laikā. Pērn tas sasniedza rekordu - 3021 civiliedzīvotāju, no kuriem lielāko daļu nogalinājuši nemiernieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!