Foto: AFP/Scanpix
NATO helikopteri sestdien no Afganistānas uzbruka militārajam kontrolpunktam Pakistānas ziemeļrietumos netālu no abu valstu robežas, nogalinot 25 Pakistānas karavīrus un ievainojot 14, paziņoja Pakistānas pretizlūkošanas dienesta pārstāvji, bet Pakistānas varas iestādes pēc uzbrukuma apturēja piegādes NATO vajadzībām Afganistānā caur Hibēras robežpāreju.

"Apturējām piegādes NATO pēc tam, kad saņēmām rīkojumu no federālās valdības," paziņoja Hibēras cilšu apriņķa pārvaldes pārstāvis Mutahirs Huseins, piebilstot, ka "piegāžu kravas mašīnas ir nosūtītas atpakaļ uz Pešavāru". Tiek vēstīts, ka konvoji apturēti Pešavāras piepilsētā Takhtabaigā.

Amatpersonas paziņojušas, ka robežu šķērsot liegts kravas mašīnām un degvielas cisternām, kas paredzētas NATO vajadzībām Afganistānā.

NATO helikopteri "neizprovocēti un kritiski neizvērtējot" apšaudīja Pakistānas Salalas kontrolpunktu Mohmandas cilšu apriņķī apmēram 2,5 kilometrus no Afganistānas robežas sestdien paziņoja Pakistānas amatpersonas.

Mohmandas cilšu apriņķī Pakistānas karavīri iesaistās cīņās ar islāmistu kaujinieku grupējuma "Taleban" pārstāvjiem.

NATO vadīto Starptautisko drošības atbalsta spēku (ISAF) Afganistānas galvaspilsētā Kabulā pārstāvis paziņoja, ka koalīcijas spēki ir informēti par notikušo, ko viņš nosauca par negadījumu, un piebilda, ka NATO noskaidro notikušā apstākļus.

Uzbrukums notika laikā, kad ASV un Pakistānas, kas bijusi starptautisko spēku sabiedrotā cīņā pret terorismu, attiecības ir sarežģījušās pēc tam, kad ASV īpašie spēki slepenā operācijā maijā Pakistānas teritorijā nogalināja meklētāko starptautisko teroristu un teroristu organizācijas "Al Qaeda" līderi Osamu bin Ladenu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!