Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēdējos piecos gados ir izveidojis spēcīgu armiju, uzskata NATO bruņoto spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs.

"Pēdējos piecos gados viņš ir daudz investējis savā armijā. Viņš ir izveidojis labus sauszemes spēkus. Jūs redzējāt viņa gaisa spēkus Sīrijā, kur viņš tos izmēģināja. Viņš ir izveidojis tāla darbības rādiusa raķetes ar precīzu tēmējumu, kuras tika palaistas gan no kuģiem, gan no zemūdenēm. Viņš ir radījis iespēju demonstrēt spēku un ir spējis to parādīt," Brīdlovs sacīja intervijā Igaunijas sabiedriskajai televīzijai.

"Putins ir daudz investējis armijā pēdējos piecos gados un turpina to darīt, neraugoties uz to, ka ekonomiskās problēmas ar katru dienu pieaug," teica Brīdlovs. "Tas liecina par viņa tiekšanos palielināt varenību un iedarbīgumu," uzskata Brīdlovs.

Ģenerālis atzīmēja, ka saistībā ar to NATO samitā Varšavā, kas paredzēts jūlijā, ir jāpieņem lēmums par alianses bruņoto spēku palielināšanu Eiropā.

"Krievijai ir jāsaprot – ja tā pāries robežu, tad sastapsies nevis ar vienu vai otru valsti, bet ar visu NATO," sacīja Brīdlovs.

"Galvenais ir tas, ka NATO daļas Baltijas valstīs, Polijā un citās vietās, tādās kā Rumānija un Bulgārija, parāda: NATO ir uz vietas," uzskata NATO spēku virspavēlnieks Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!