Foto: AFP/Scanpix

ASV Tieslietu ministrija apstiprinājusi, ka nav iegūti pierādījumi prezidenta Donalda Trampa apgalvojumiem, ka iepriekšējais valsts vadītājs Baraks Obama pagājušā gada prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā būtu licis noklausīties telefonsarunas Trampa tornī Ņujorkā.

"Gan Federālais izmeklēšanas birojs (FIB), gan [Tieslietu ministrijas] Nacionālās drošības nodaļa apstiprina, ka nav datu par tādu noklausīšanos, kāda ir aprakstīta [Trampa] 2017.gada 4.marta tvītos," sacīts dokumentā, ko Tieslietu ministrija iesniegusi tiesā, atbildot uz nevalstiskās organizācijas "American Oversight" pieprasījumu atbilstoši informācijas brīvības likumam.

FIB jau iepriekš bija noraisījis šos Trampa apgalvojumus.

Jau ziņots, ka Tramps 4.martā publicēja virkni tvītu, apsūdzot savu priekšgājēju Baraku Obamu, ka viņš licis noklausīties Trampa telefonus vēlēšanu kampaņas laikā.

"Tikko uzzināju, ka Obama licis noklausīties manas līnijas Trampa tornī tieši pirms uzvaras. Nekas netika atrasts. Tas ir makārtisms!" tviterī raksta Tramps. "Varu derēt, ka labs jurists varētu uztaisīt labu lietu no fakta, ka prezidents Obama noklausījās manus telefonus oktobrī, tieši pirms vēlēšanām."

"Cik zemu kritis prezidents Obama, lai noklausītos manus telefonus ļoti svētā vēlēšanu procesa laikā. Tas ir Niksons/Votergeita. Slikts (vai slims) zēns!" rakstīja Tramps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!