Foto: AP/Scanpix/LETA
Svētdien, 28. janvārī, vairākās Krievijas pilsētās norisinājās opozicionāru Alekseju Naviļniju atbalstoši protesti, kuros kopumā arestēti 257 demonstranti, bet pašu opozicionāru pēc vairākas stundas ilgušas aizturēšanas policija atbrīvojusi.

Video ar Navaļnija aizturēšanas brīdi publicēts oficiālajā politiķa tviterkontā. Video redzams, kā policisti Navaļniju nogāž gar zemi un tad ievelk transportlīdzeklī. Navaļnijs tvītā mudināja iedzīvotājus turpināt protestēt.

Vakarā Navaļniju policija atbrīvojusi, bet apsūdzēs viņu par demonstrāciju organizēšanas pārkāpumiem, kas sodāmi ar brīvības atņemšanu līdz pat 30 dienām.

Nevalstiskā organizācija "OVD-Info" ziņo, ka līdz pulksten 18.30 pēc Maskavas laika aizturēti kopumā 257 protestētāji.

Kopumā demonstrācijās Maskavā piedalījās ap 2000 cilvēku, raksta raidsabiedrība "Sky News". Aģentūra "Reuters" ziņo, ka atbalsts šajos protestos kopumā ir mazāks, nekā citās Navaļnija atbalstam organizētajās demonstrācijās, kas, iespējams, liecina par opozicionāra popularitātes kritumu.

Par Navaļnija popularitātes pīķi uzskatāms pērnā gada jūnijs, kad nesaskaņotos protestos Sanktpēterburgā vien dalību ņēma ap 10 000 Navaļnija atbalstītāju, kā arī liela, dzeltena pīle. Toreiz demonstrācijās vairākās Krievijas pilsētās arestēja vairāk nekā 1500 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!