Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Alekseja Navaļnija komanda 4.oktobrī izteica aicinājumu Krievijas pilsoņiem uzsākt protestus, mudinot izmantot visus pieejamos līdzekļus. Tāpat, opozicionāra komanda paziņoja, ka atjaunos politiķa reģionālo pārstāvniecību darbību, informē medijs “Meduza”.

Navaļnija kolēģi Leonīds Volkovs un Ivans Ždanovs mudināja visus pievienoties pārstāvniecību tīklam, aizpildot tiešsaistes veidlapu. Politiķi solīja pieņemt darbā koordinatorus. Tiek ziņots, ka visi organizācijas locekļi paliks anonīmi.

Opozicionāri sava darba atsākšanu skaidroja ar to, ka cilvēki, kas vēl nesen palika “ārpus politikas”, “sāk aptvert patiesību vai vismaz uzdot jautājumus”. “Miegainais vairākums ir pamodies, Putins pats viņus pamodināja,” atzīmēja Ždanovs.

"Mūsu jaunais mītņu tīkls vairāk līdzinās partizānu kustībai, un mēs pievēršam lielu uzmanību drošībai. Neviens nezina, ka kāds kļūst par dalībnieku, ja vien jūs to nevēlaties. Nebūs vienota koordinatoru un dalībnieku saraksta", solīja Ždanovs.

Video uzrunā opozicionāri skaidroja, ka "mums ir vajadzīgi visi: mākslinieki, juristi, hakeri vai vienkārši cilvēki, kas gatavi drukāt lapiņas. Visi, kas saprot, ka ir jāsniedz savs ieguldījums, lai palīdzētu citiem. Desmitiem tūkstošu cilvēku Krievijā un Ukrainā jau ir gājuši bojā, un, ja šobrīd neko nedarīsim, tad ies bojā vēl simtiem tūkstošu. Darīsim visu, lai to apturētu."

Volkovs video uzrunā norādīja, ka: "Cīņai var izmantot visdažādākās pretošanās formas ar visdažādākajiem riska līmeņiem: var izplatīt informāciju, sniegt juridisko palīdzību, var sabotēt armijas rekrutēšanas punktus, jo daži no tiem ļoti labi deg. Mēs priecāsimies par visiem cilvēkiem. Mums nav svarīgi, kur jūs esat un kur strādājat - galvenais, ka esat pret šo karu un šo varu. Vairs nav ko gaidīt. Nepienāks labāks brīdis, kad šo īstenot."

Krievijas varas iestādes 2021.gadā pasludināja Navaļnija birojus, kā arī viņa citas organizācijas, par "ekstrēmistu organizācijām". Ar tiesas rīkojumu viņu darbības tika aizliegtas. Pret Navaļnija galvenajiem līdzgaitniekiem tika izvirzītas kriminālas apsūdzības, un daudzi no viņiem ir pametuši Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!