Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs izteicies, ka opozicionāram Aleksejam Navaļnijam, kuru vasarā mēģināja noindēt ar kaujas vielu "Novičok", ir "izteikta vajāšanas mānija", ziņo aģentūra TASS.

Peskovs tādu secinājumu izdarīja, komentējot opozicionāra publicētu telefona sarunu ar Federālā Drošības dienesta (FDD) darbinieku Konstantīnu Kudrjavcevu, kuras laikā pēdējais atklājis Navaļnija indēšanas detaļas un to, ka viņa uzdevums bijis slēpt indes pēdas uz opozicionāra apģērba, sevišķu uzmanību pievēršot apakšbiksēm.

Nesen publicētā "Bellingcat" un mediju pētījumā tika identificēta īpaša FDD grupa, kas kopš 2017. gada izsekojusi politiķi un organizējusi viņa indēšanu. Kudrjavcevs ir viens no identificētajiem grupas dalībniekiem.

Atbildot uz žurnālistu jautājumiem, Peskovs otrdien pauda savu viedokli par "mānijām", kas vajā uz Vāciju ārstēties aizbraukušo opozicionāru, kā parasti nesaucot viņu vārdā, bet par "slimnieku".

"Kopumā var, protams, teikt, ka slimniekam novērojama izteikta vajāšanas mānija, tāpat var skaidri noteikt noteiktas lielummānijas izpausmes. Kā runā, viņš pat salīdzina sevi ar Jēzu. Runājot par pārējo, protams, jau izpausmes pēc Freida, tāda ieciklēšanās uz savu apakšbikšu zonu un tā tālāk," komentēja Peskovs.

Peskovs arī uzsvēra, ka FDD jau pietiekami izsmeļoši un nepārprotami skaidroja, ka sarunas ieraksts ir provokācija un viltojums, tāpat viņš noliedza, ka pētījums par Navaļnija indēšanu diskreditētu FDD.

Lai gan Peskovs pauda viedokli par to, ka Navaļnijam ir "vajāšanas mānija", pagājušajā nedēļā Krermļa saimnieks Putins netieši atzina, ka Navaļnijs tiek izsekots un to pēc tam papildināja arī Peskovs.

Varasiestādes ir noliegušas savu saistību ar Navaļnija indēšanu un Krievijā par uzbrukumu politiķim nav sākta kriminālizmeklēšana.

Navaļnijam palika slikti 20. augustā, kad viņš lidoja no Tomskas uz Maskavu. Lidmašīna veica ārkārtas nosēšanos Omskā, kur Navaļniju hospitalizēja ar saindēšanās pazīmēm. Slimnīca apgalvoja, ka nekādas indīgas vielas politiķa organismā nav konstatētas.

Pēc divām dienām Navaļniju atļāva pārvest uz slimnīcu Berlīnē, kur analīzēs apstiprināta saindēšana ar "Novičok" grupas vielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!