Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs pirmdien apstiprināja, ka Vācijas kanclere Angela Merkele viņu apmeklējusi Berlīnes slimnīcā, kur viņš ārstējās pēc saindēšanas Krievijā ar ķīmisko ieroci "Novičok".

"Tikšanās bija, tomēr to nevajadzētu saukt par slepenu. Drīzāk privāta tikšanās un saruna ar ģimeni. Esmu ļoti pateicīgs kanclerei Merkelei, ka viņa apmeklēja mani slimnīcā," tviterī ierakstījis Navaļnijs, reaģējot uz mediju apgalvojumiem, ka Merkele slepus viņu apmeklējusi Berlīnes klīnikā "Charite", kur viņš pavadīja 32 dienas.

Tikšanās notika pagājušajā nedēļā, žurnālistiem apliecināja Merkeles preses sekretārs Štefens Zeiberts.

Navaļnijam 20. augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22. augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

Kā 2. septembrī pavēstīja Vācijas valdība, iegūti neapstrīdami pierādījumi, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas.

22. septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Navaļnijs paliks Vācijā līdz rehabilitācijas kursa beigām, kas varētu ilgt vairākas nedēļas, piektdien apliecināja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!