Foto: TASS/Scanpix/LETA

Krievijā ieslodzījumā esošais opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs otrdien, 21. septembrī, vēstījumā no cietuma norādījis, ka cīņa par demokrātisku Krieviju ir maratons.

Navaļnijs slavēja "gudrās balsošanas" taktiku, bet sacīja, ka tās rezultāti tika nozagti.

Navaļnija līdzgaitnieki pirms parlamenta apakšpalātas – Valsts domes – vēlēšanām, kas notika trīs dienas no 17. līdz 19. septembrim, izvērsa tā dēvētās gudrās balsošanas kampaņu, aicinot vienmandāta apgabalos balsot par to kandidātu, kuram ir vislielākās izredzes pārspēt valdošās partijas kandidātu.

Taču vēlēšanās, kā jau bija gaidāms, valdošā partija "Vienotā Krievija", neskatoties uz lielo popularitātes kritumu, atkal ieguva Valsts domē konstitucionālo vairākumu.

Navaļnijs aicināja savus atbalstītājus turpināt cīņu.

"Mums ir viena valsts, neatkarīgi kur mēs dzīvojam," paziņoja Navaļnijs video sociālajā tīklā "Instagram" kontā, ko pārvalda viņa līdzgaitnieki.

"Un cīņa par to nav sprints, bet ilgs un garš maratons," viņš piebilda.

Navaļnijs paziņoja, ka vēlēšanu rezultāti tikuši nozagti, un uzslavēja "gudrās balsošanas" kampaņu kā milzīgu sasniegumu.

Galvenais šīs kampaņas rezultāts ir, ka cilvēki ir sapratuši, ka "Vienotā Krievija" vairs nebauda lielu tautas atbalstu un tai nācās viltot vēlēšanu rezultātus, lai paliktu pie varas, uzsvēra Navaļnijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!