Foto: Reuters/Scanpix/LETA/DELFI

Krievijas prezidenta Vladimira Putina izveidotās pārvaldes sistēmas redzamākais un ietekmīgākais kritiķis Aleksejs Navaļnijs pārvietots uz soda koloniju Vladimiras reģionā, kas pazīstama vienkāršoti kā "IK-2", viņš apstiprināja pirmdien.

Paredzams, ka šajā ieslodzījuma vietā Krievijas elites korupcijas shēmas atmaskojošās organizācijas līderim būs jāpavada piespriestie divarpus gadi cietumā. Par Navaļnija ievietošanas plāniem šajā cietumā iepriekš liecināja valsts aģentūras TASS vēsts, ka "IK-2" vadītājs jau iepriekš tici informēts par Navaļnija advokātu sūdzībām par prokuratūras bezdarbību Navaļnija saindēšanas lietā pērn. Vadītājs lūgts nodrošināt attālinātu Navaļnija piedalīšanos ar to saistītā tiesas sēdē.

Tikmēr visu nedēļas nogali Navaļnija atrašanās vieta nebija zināma. Piektdien viņš tika aizvests no pirmstiesas aizturēšanas centra, kur atradies karantīnā.

Vladimiras reģiona Pokrovas pilsētā esošā soda kolonija Krievijā ir bēdīgi slavena ar tajā piekopto psiholoģisko izolāciju un skaudrajiem apstākļiem. "Instagram" ierakstā Navaļnijs apstiprina, ka pārvietots uz īstu konclāģeri jeb koncentrācijas nometni simts kilometrus no Maskavas. "Domāju, kāds augšstāvā lasīja Orvela "1984" un teica: "Lieliski, darām to. Pārmācīšana caur dehumanizāciju." Bet ja visu uztver ar humoru, tad tu vari dzīvot. Tātad, kopumā, man klājas labi," viņš raksta.

Klāt pievienotais foto, kur viņš redzams ar noskūtu galvu, gan ir sens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!