Foto: AP/Scanpix
Krievijas opozīcijas politiķis un Korupcijas apkarošanas fonda (FBK) dibinātājs Aleksejs Navaļnijs mudinājis Krievijas iedzīvotājus pirmdien piedalīties jaunos protestos, kas vērsti pret valdību, svētdien ziņo CNN.

Medijs uzsver, ka protesti tiek rīkoti 12. jūnijā, kad tiek atzīmēta Krievijas diena.

Navaļnijs ir iesniedzis pieteikumus, kuru laikā lūdz rīkot protestus vismaz 200 pilsētās.

Opozīcijas politiķis cilvēkus mobilizē caur sociālajiem tīkliem. Tāpat viņš izteicis cerību, ka šie protesti liks "Kremlim sašūpoties", kā tas esot noticis iepriekšējos protestos šī gada pavasarī.

Viņš arī savā "Youtube" kontā ievietojis video, kurā pauž iedzīvotājus nesēdēt mājās, bet pievienoties rītdienas protestos.

Navaļnijs, kurš ir pieteicis savu kandidatūru cīņai par Krievijas prezidenta krēslu 2018. gada vēlēšanās, ar savu korupcijas atmaskošanas darbību ir piesaistījis ievērojamu atpazīstamību. Tiesa, Navaļnija kandidatūrai uz prezidenta amatu maija sākumā tika likts šķērslis -tiesa aizliedza Navaļnijam kandidēt par Krievijas prezidentu.

Pēc Navaļnija vadītā fonda pētījuma, kurā premjerministrs Dmitrijs Medvedevs apsūdzēts vērienīgā korupcijā, Navaļnijs 26. martā spējā sapulcināt cilvēkus visā valstī uz gadiem Krievijā neredzēti lieliem protestiem.

Navaļnijs tika aizturēts un arestēts uz 15 diennaktīm. Pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma Navaļnijs izplatīja aicinājumu pulcēties uz jauniem protestiem 12. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!