Foto: AFP/Scanpix

Krievijas opozicionārs un "Progresa partijas" līderis Aleksejs Navaļnijs paziņojis par iespējamo sadarbību ar bijušo "Jukos" vadītāju Mihailu Hodorkovski, vēsta televīzijas kanāls "Doždj".

"Mēs, bez šaubām, uzskatām viņu par savu sabiedroto, un mums ļoti imponē viņa paziņojums par visu spēku paplašinātu iesaistīšanos cīņā par eiropeisku attīstības ceļu," sacījis Navaļnijs.

Pašreiz Navaļnijs tiek tiesāts lietā, kurā viņš kopā ar brāli Oļegu apsūdzēts par 51 miljona rubļu (miljona eiro) piesavināšanos no kosmētikas uzņēmuma "Yves Rocher", kā arī par naudas atmazgāšanu. Aleksejam līdz oktobrim piemērots mājas arests, bet viņa brālim ir aizliegts izbraukt no pilsētas.

Sākotnēji, atbilstoši mājas aresta nosacījumiem, opozicionāram bija liegts kontaktēties ar žurnālistiem un pārējām personām, izņemot tuvākos radiniekus. Šā gada augustā tiesa Navaļnijam atļāvusi sarunāties ar žurnālistiem.

Navaļnijs ir pārliecināts, ka visus lēmumus par viņa likteni pieņem Krievijas prezidents Vladimirs Putins. "Es droši vien ieeju, kā to pieņemts teikt, Putina jautājumu lokā. Tie ir tādi jautājumi, par kuriem pie Putina jāatnāk ar sarkanu mapīti, lai viņš noteiktu savu rezolūciju. Kas notiek ar manu lietu, nav skaidrs. Krimas, Jaunkrievijas un sankciju dēļ cilvēku rinda ar sarkanajām mapēm ir gara," portālam "slon.ru" teica Navaļnijs.

Septembra sākumā Navaļnijs paziņojis, ka jau desmit apsūdzības liecinieki devuši liecības par labu viņam.

Navaļnijs atzinis, ka turpinās savu cīņu pret korupciju un no Krievijas nebrauks prom. "Atvainojiet par patosa vārdiem, bet citas Krievijas man nav. Man ir 38 gadi, un dzīvi nodzīvošu šeit. Šajā valstī dzīvo mani bērni, mana sieva," norādījis opozicionārs.

Viņš piebildis, ka viņa popularitāte ir mazinājusies un "Navaļnijs ir apnicis". "Es labu zinu, kā darbojas internets. Es lieliski zinu, ka nav iespējams ilgi būt populāram. Un populārs es biju ļoti ilgi, anomāli ilgi. Ja tu kopš 2006. gada internetā esi modīgs un populārs puisis, tad 2014. gadā tev jau sen jāpārstāj par tādu būt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!