Foto: Kadrs no video
Kremļa opozicionāra Alekseja Navaļnija Korupcijas apkarošanas fonds seksuālās uzmākšanās skandālā iesaistītajam Krievijas domes deputātam Leonīdam Sluckim no 2017. gada jūnija konstatējis 825 soda kvītis par ceļu satiksmes drošības noteikumu pārkāpumiem, kā arī nedeklarētu īres zemesgabalu Piemaskavas bagātnieku ciematā Rubļovkā.

raksta Navaļnijs savā tīmekļa vietnē, Korupcijas apkarošanas fonds par Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētāju Slucki domē iesniedzis oficiālu sūdzību, ko viņi dēvē par "solidarizēšanās akciju ar žurnālistēm, kuras izvirzījušas apsūdzības pret Slucki par seksuālu uzmākšanos". Navaļnijs uzskata, ka ar savākto materiālu ir gana, lai atņemtu Sluckim Valsts domes deputāta pilnvaras.

Navaļnija fonds Krievijas Valsts ceļu satiksmes drošības dienesta sodu reģistrā konstatējis 825 soda kvītis, kas no 2017. gada jūnija izrakstītas S klases Mercedes-Maybach, ar ko brauc Sluckis. Kopumā izrakstītie sodi veido 59 lapaspuses teksta. To skaitā ir atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana par 40–60 kilometriem stundā un iebraukšana pretējā joslā.

Savukārt informāciju par zemesgabala īri Navaļnijs ieguvis Vienotajā valsts reģistrā par nekustamo īpašumu. Tā izraksts liecina, ka Sluckis no 2008. līdz 2055. gadam īrē hektāru zemes Rubļovkas rajonā, taču deklarācijā deputāts norādījis zemes gabalu vien 1200 kvadrātmetru platībā.

Jau ziņojām par BBC Krievijas dienesta žurnālisti Faridu Rustamovu, kura apgalvo, ka viņai seksuāli uzmācies Krievijas politiķis Leonīds Sluckis. Viņa ir trešā žurnāliste, kura pēdējā gada laikā cietusi no politiķa. Bez Rustamovas Sluckis esot aizskāris vēl divas žurnālistes – televīzijas kanāla RTVI redaktora vietnieci Jekaterinu Kotrikadzi un "Doždj" producenti Darju Žuku.

Savukārt Krievijas parlamenta apakšpalātas Valsts domes priekšsēdētājs Vjačeslavs Volodins laikrakstam "Vedomosti" sacīja, ka nesenās žurnālistu apsūdzības, ka Leonīds Sluckis viņām ir uzmācies, esot "mēģinājumi viņu diskreditēt".

Navaļnijs video norāda arīdzan uz Slucka komentāriem "Facebook", kurā viņš nievājoši kopā ar citiem deputātiem izsakās par žurnālistēm, kas viņu apvaino. Tāpat Navaļnijs norāda uz ienākumu un izdevumu acīmredzamo nesakritību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!