Foto: AP/Scanpix/LETA

Krievijā apcietinājumā esošais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs pirmdien sociālajā tīklā "Instagram" uzrunājis savus sekotājus, atzīmējot pirmo gadadienu, kopš atgriezās Krievijā pēc ārstēšanās un tika arestēts.

"Esmu nosēdējis cietumā savu pirmo gadu. Vēlos visiem pateikt tieši to pašu, ko kliedzu pie tiesas sanākušajiem, kad mani konvojēja uz aizturēto automašīnu: ne no kā nebaidieties. Šī ir mūsu zeme un citas mums nav," rakstīts Navaļnija kontā.

Vienīgais, no kā būtu jābaidās, ir bez cīņas atļaut dzimteni izlaupīt "bariņam meļu, zagļu, un divkošu", turpina politiķis. "Liels paldies jums visiem par atbalstu – es to jūtu," teikts ierakstā.


2021. gada 17. janvārī Navaļnijs atgriezās Maskavā no Berlīnes, kur vairākus mēnešus ārstējās pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Navaļniju aizturēja Maskavas Šeremetjevas lidostā, uz kurieni viņa lidmašīnu pārvirzīja no sākotnēji paredzētā galamērķa Vnukovas lidostas.

Politiķi apsūdzēja par nosacītā soda "Yves Rochen" lietā pārkāpšanu, aizstājot to ar īstu cietumsodu, lai gan uz Berlīni viņš bija izvests bezsamaņā ārstēties pēc 2020. gada augustā piedzīvotās indēšanas.

Plašajās protesta akcijās viņa atbalstam tika aizturēti tūkstošiem cilvēku un ierosinātas vairāk nekā 100 krimināllietas. Desmitiem cilvēku joprojām atrodas apcietinājumā, daudziem jau piespriesta reāla brīvības atņemšana, atgādina "Currenttime".

Navaļnija dibinātais "Korupcijas apkarošanas fonds" ir pasludināts par "ekstrēmistisku organizāciju", bet gandrīz visi reģionālo štābu vadītāji ir aizbēguši no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!