Neapoles Pontičelli rajonā trešdien nodedzināts vēl nesen čigānu apdzīvots būceņu rajons, vēstī ziņu aģentūra ANSA.

Ugunsgrēks izraisīts, kā domā, lai nodrošinātos, ka apmetnē neatgriežas to pametušie aptuveni 70 agrākie iemītnieki. Liesmu dzēšanā bija iesaistītas četras ugunsdzēsēju mašīnas un lielāks skaits ugunsdzēsēju.

Divas Pontičelli rajona čigānu būceņu "pilsētiņas" jau tika nodedzinātas maija vidū, liekot evakuēt to iedzīvotājus un slēgt visas septiņas šīs apkārtnes čigānu apmetnes.

Uzbrukumus čigānu apmetnēm Neapolē izprovocēja kādas 16 gadus vecas čigānietes mēģinājums nolaupīt itāļu mazuli. Tā kā Rumānijas čigānus vaino pieaugošajā noziedzībā, nepatika pret šo etnisko grupu Itālijas sabiedrībā ir visai izplatīta.

Tiek lēsts, ka Itālijā dzīvo pusmiljons Rumānijas čigānu. Viņu skaits strauji pieauga pēc Rumānijas iestāšanās Eiropas Savienībā 2007.gada janvārī.

Cilvēktiesību aizsardzības organizācija "Amnesty International" trešdien kritizēja pret imigrantiem Itālijā vērsto "rasisma vilni", norādot, ka valsts var kļūt par "čigāniem un rumāņiem bīstamu zemi".

Vienlaikus nesen premjera amatā ievēlētais Silvio Berluskoni sola enerģiski vērsties pret nelegālajiem imigrantiem, it īpaši pret čigāniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!