Foto: DELFI
Libānas drošības iestādes piektdien saņēma telefona zvanu par nolaupīto igauņu tūristu noslepkavošanu, taču pēc Bekaas ielejas apskates informācija neapstiprinājās, ziņo "Delfi.ee".

Libānas drošības spēku pārstāvji pēc anonīmā telefona zvana saņemšanas pārmeklēja Bekaas ielejas apkārtni, taču informācija par igauņu noslepkavošanu un viņu līķu atrašanu neapstiprinājās.

Tikmēr Libānas izdevums "Naharnet" norāda, ka nesen internetā ievietotais video ar nolaupīto igauņu aicinājumu viņus glābt nav jauns un tas veikts, visticamāk, pirmajās dienās pēc nolaupīšanas.

Libānas premjers Saads al Hariri ticies ar drošības spēku vadību, lai saņemtu jaunāko informāciju nolaupīto Igaunijas velotūristu lietā. Pagaidām straujas virzības problēmas risināšanā neesot, bet zināms, ka nolaupītāji nav saistīti ar "al-Qaida" teroristiem.

Sestdien aprit mēnesis kopš Libānā tika nolaupīti septiņi igauņu velotūristi. 23.martā bruņoti noziedznieki maskās Libānas austrumos Bekaas ielejā nolaupīja septiņus velotūristus no Igaunijas. Nolaupīšana notika Zahles pilsētas rūpniecības rajonā 50 kilometrus uz austrumiem no Beirūtas drīz pēc tam, kad viņi bija ieradušies Libānā no Sīrijas.

Nolaupītāji brauca ar melnu vieglo automašīnu "Mercedes" un diviem baltiem mikroautobusiem. Noziedznieki ar nolaupītajiem aizbrauca Kfarzabadas ciemata virzienā.

Drošībnieki netālu no Zahles pilsētas atrada velosipēdus un mugursomas ar Igaunijas pilsoņu personīgajām mantām.

Visi nolaupītie ir vīrieši vecumā no 25 līdz 40 gadiem. Nolaupīšanas motīvi pagaidām nav zināmi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!