Foto: AP/Scanpix

Sīrijas viceprezidents Faruks al Šaraa, par kura pāriešanu opozīcijas pusē baumoja vairāk nekā mēnesi, svētdien parādījies atklātībā valsts galvaspilsētā Damaskā, ziņoja telekanāls "Al Arabiya".

Pēc tā vēstītā, žurnālisti Damaskā redzējuši, kā Šaraa izkāpj no automašīnas un dodas uz savu biroju, kur viņam bija paredzēta tikšanās ar Irānas parlamenta Valsts drošības un ārpolitikas komisijas vadītāju Alaedinu Burudžerdi.

Vēlāk Sīrijas valsts televīzija rādīja kadrus, kuros bija redzama Šaraas un Burudžerdi tikšanās.

73 gadus vecais Šaraa pēdējo reizi tika redzēts publiski 18.jūlijā teroraktā nogalināto augstu Sīrijas amatpersonu bērēs, un bija izplatījušās baumas, ka viņš ir pārgājis opozīcijas pusē un aizbēdzis uz Jordāniju, lai gan Jordānija noliedza, ka Šaraa tur būtu ieradies.

Augusta sākumā opozīcijas pusē pārgāja un uz Jordāniju aizbēga Sīrijas premjerministrs Riads Hidžabs.

Sīrijā jau kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas izvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 23 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!