Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ja netiek apstiprināts Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas "Brexit" izstāšanās plāns, palielinās risks, ka Apvienotā Karaliste Eiropas Savienību (ES) pametīs bez vienošanās, brīdinājis valsts "Brexit" ministrs Stīvens Bārklejs.

Bārklejs aicinājis Lielbritānijas parlamenta deputātus atbalstīt Mejas vienošanās plānu. "Parlamentā pastāv acīmredzama šķelšanās saistībā ar premjerministres vienošanās plānu. Tas nav perfekts plāns. Bet tas ir vienīgais izpildāmais plāns, kas piepilda Lielbritānijas tautas demokrātisko vēlēšanos," rakstā britu portālā "Daily Express" norādīja Bārklejs, piebilstot, ka Mejas plāna atbalstīšana ir labākais veids, kā izvairīties no "Brexit" bez vienošanās.

Terēza Meja pārcēla parlamenta balsojumu par savu vienošanās plānu, kas bija paredzēts decembra vidū. Premjerministre šo lēmumu pieņēma, balstoties uz to, ka viņas plāns šajā balsojumā, visticamāk, būtu noraidīts. Parlamenta balsojums šobrīd paredzēts janvāra vidū, atzīmē "Daily Express".

Lielbritānija ES oficiāli pametīs 29. martā. "Brexit" bez vienošanās nozīmētu pēkšņu Lielbritānijas izstāšanos no bloka, bez pārejas perioda. Terēza Meja vairākkārt noraidījusi aicinājumus rīkot atkārtotu "Brexit" referendumu, argumentējot ka tas palielinātu šķelšanos valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!