Foto: AP/Scanpix

Starptautiski neatzītās Dienvidosetijas prezidents Leonīds Tibilovs trešdienas, 18. jūnija vakarā parakstījis rīkojumu par pašpasludinātās Luhanskas tautas republikas atzīšanu, informē "RIA Novosti".

Vēl pirms tam lēmumu, ar kuru tā dēvētā Luhanskas tautas republika atzīta par neatkarīgu no Ukrainas, jau paspējuši pieņemt Dienvidosetijas parlamenta deputāti.

Tibilovs savā rīkojumā norādot, ka lēmums par Luhanskas tautas republikas atzīšanu pieņemts, ņemot vērā "tautas gribu un Augstākās padomes lūgumu". Vienlaikus Dienvidosetijas prezidents pavēlējis Ārlietu ministrijai sākt ar pašpasludināto Luhanskas tautas republiku sarunas par diplomātisko attiecību nodibināšanu.

Luhansas tautas republiku, kuras "dibinātāji" apgalvo, ka par republikas neatkarību no Ukrainas esot nobalsojis vairums iedzīvotāju, kas piedalījās starptautiski neatzītajā 11. maija referendumā, līdz šim oficiāli nav atzinusi neviena valsts. Kā zināms, tūlīt pēc "suverenitātes" pasludināšanas tā dēvētās Luhanskas tautas republikas pašpasludinātā "republikas" vadība paziņoja, ka vēlas, lai "republika" iestātos Krievijas Federācijā un, apvienojoties ar pašpasludināto Doņeckas tautas republiku izveidotu Jaunkrieviju.

Jāatgādina, ka pašas Dienvidosetijas pašpasludināto neatkarību ir atzinusi tikai Krievija, kamēr Gruzija, kuras teritorijā tā atrodas, to uzskata par Krievijas okupētu teritoriju. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!