Foto: DELFI.lt
Negaisā, kas sestdienas vakarā un naktī plosījās Lietuvā, bojā gājuši vismaz četri cilvēki, bet vairāki guvuši dažāda smaguma traumas, ziņo "delfi.lt".

Dabas stihija sestdien skārusi gandrīz visus Lietuvas rajonus, bet visvairāk cietuši Kauņas, Alītas un Varēnas rajoni. Kā norādījusi kāda Alītas iedzīvotāja, nakts bijusi "kā ellē – no debesīm nācis burtiski uguns nevis zibens".

Divi bojāgājušie atrasti pie kāda ezera, kur uz telts uzkritis koks. Šajā pašā atpūtas vietā cietuši vēl četri cilvēki. Vēl viena sieviete gāja bojā pēc tam, kad stiprajā vējā viņai virsū tika uzmests pienvedējs. Savukārt vēl kāda jaunā sieviete gāja bojā Prieņu rajonā.

Stiprā vētra un negaiss izrāvis ar saknēm no zemes pat ilggadīgus kokus, daudzām mājām norauti jumti, bojātas elektrolīnijas. Pēc šobrīd pieejamās informācijas, bez elektrības palikušas apmēram 13 000 mājsaimniecību.

Sestdien Lietuvā gaisa temperatūra sasniedza +36 grādu atzīmi, bet aukstās gaisa masas izraisīja negaisu. Sinoptiķi brīdina, ka svētdien Lietuvu varētu skart vēl viena vētra un negaiss.

Nida:


Ceļš Alīta - Valkininki:


Kauņa:


Kauņas botāniskais dārzs:


Petrašūna kapi Kauņā:


Kempings pie Merķes upes:


Varēna:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!