Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas meklēšanas lidmašīnai ceturtdien nav izdevies atrasts Indijas okeāna dienvidos satelīta attēlos pamanītos divus objektus, kas varētu būt pazudušās lidsabiedrības "Malaysia Airlines" lidmašīnas atlūzas, vēsta raidsabiedrība CNN.

Meklēšanu apgrūtina sliktie laika apstākļi - lietus, mākoņi un sliktā redzamība. Meklēšanas operācija uz šo dienu aptuveni 2500 kilometrus no Pērtas esošajā okeāna apgabalā ir pārtraukta, paziņojuši Austrālijas dienesti.

Iespējamo atlūzu atrašanās vietu ceturtdien sasniedza arī Norvēģijas kuģis, bet reģionā jau ir iestājusies tumsa un ir maz ticams, ka līdz jaunai dienai varētu būt kādi panākumi. Neko atrast neizdevās arī ASV meklēšanas lidmašīnai.

Reisa MH370 lidmašīna "Boeing 777-200ER" ar 239 cilvēkiem uz klajā pazuda aptuveni stundu pēc pacelšanās no Kualalumpuras 8. martā. Lidaparāts bija ceļā uz Pekinu. Līdz šim glābējiem nav izdevies atrast nekādas "izgaisušās" lidmašīnas pēdas. No lidmašīnas netika saņemts briesmu signāls.

Ceturtdien Indijas okeāna dienvidos ir pamanīti priekšmeti, kas, iespējams, varētu būt pazudušās "Malaysia Airlines" lidmašīnas atlūzas. Satelīta attēlos ieraudzītie objekti vēl ir jāatrod un jāapskata dzīvē, lai noteiktu, vai tie ir saistīti ar pazudušo lidmašīnu. Objekti pamanīti aptuveni 2500 kilometrus no Austrālijas pilsētas Pērtas. 

Amatpersonas brīdina, ka objekti var būt ari nesaistīti ar pazudušo lidmašīnu, piemēram, no kuģiem nokrituši konteineri.

Attālais Indijas okeāna reģions, kur pamanīti objekti, ir meklēšanai nepateicīgs, tur bieži ir slikti laika apstākļi un spēcīgas vētras, raksta portāls "Business Insider".

Video: Vētras Indijas okeāna dienvidos.

Jau ziņots, ka 'Malaysia Airlines' lidmašīna bija devusies ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu un no radariem pazuda 8.martā virs Vjetnamas dienvidiem.

Lidmašīnas meklēšana, kurā iesaistījušās jau 25. valstis, koncentrējas uz diviem plašiem gaisa koridoriem uz ziemeļiem un dienvidiem no lidmašīna pēdējās zināmās atrašanās vietas.

Viens no koridoriem stiepjas virs Ķīnas no robežas ar Kazahstānu līdz Taizemes ziemeļiem. Otrs - no Indonēzijas Indijas okeānā.

Izmeklētāji cenšas noskaidrot, vai kāds pasažieris vai apkalpes loceklis varētu būt saistīts ar lidmašīnas pazušanu. Malaizija norāda, ka lidaparāts ir apzināti novirzīts no kursa un kopš pēdējās zināmās atrašanās vietas virs Malakas šauruma varēja lidot gan dienvidu, gan ziemeļu virzienā.

Pirms pazušanas pēdējie signāli liecina, ka tā lidojusi 10 kilometru augstumā, piloti par problēmām ziņojuši nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!