Foto: AFP/Scanpix

Nekvalitatīvu bruņuvestu dēļ Doņeckas lidostā gājis bojā viens Ukrainas virsnieks, bet vairāki karavīri guvuši ievainojumus, atsaucoties uz televīzijas kanāla TSN sižetu, vēsta Ukrainas mediji.

Sprādzienu sviestās šķembas ir caururbušas bruņuvestu kakla aizsargus, kā rezultātā viens karavīrs miris, norādīts sižetā. Izpētot bruņuvestes, karavīri atklājuši, ka kevlara šķiedras materiāla vietā bruņuvestes kakla aizsargā iešūts vienkārši blīvs audums.

"Puiši, kuri kopš maija aizsargā lidostu, stāsta, ka viņiem ir daudz ievainoto un ka viens no virsniekiem gājis bojā tieši no nāvējoša ievainojuma kaklā. Šķemba vienkārši izgāja cauri aizsargslānim. Kad notika incidents, viņi nolēma apskatīties, kas atrodas bruņuvestes kakla aizsargā. Tur bija jābūt kevlara plāksnei, bet tās tur nav," pastāstīja TSN korespondents Aleksandrs Motornijs, demonstrējot bruņuvestes kakla aizsargu.

Karavīri norāda, ka tādu bruņuvestu armijā nav mazums, tāpēc viltoto aizsardzības līdzekļu piegāde būtu jāizmeklē tiesībsargājošajām iestādēm.

Vēstīts, ka Doņeckas lidosta ir pēdējo nedēļu sīvāko kauju vieta starp prokrieviskajiem kaujiniekiem un Ukrainas armiju. Ukrainas karavīri ik dienu piedzīvo vairākus uzbrukumus un artilērijas apšaudes, lai gan formāli spēkā ir pamiers.

Naktī uz pirmdienu kaujinieki Doņeckas lidostai uzbrukuši divas reizes, ziņo "Korrespondent.net".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!