Foto: Reuters/Scanpix
Aptuveni 100 līdz 150 nelegālie imigranti trešdienas rītā sarīkojuši demonstrāciju pie Budapeštas starptautiskās dzelzceļa stacijas, pieprasot atļauju doties uz Vāciju, no Ungārijas galvaspilsētas ziņo aģentūra AFP.

Budapeštas starptautiskajā dzelzceļa stacijā policija liegusi iekāpt vilcienos aptuveni 2000 nelikumīgo ieceļotāju.

Aptuveni 600 vīrieši, sievietes un bērni, lielākoties no Sīrijas, Irākas un Afganistānas, gaida ārpusē pie stacijas, bet vēl aptuveni 1200 atrodas tā dēvētajā tranzīta zonā.

Tikmēr aptuveni 100 cilvēku, kas ieradušies no nelegālo imigrantu reģistrācijas centriem netālu no robežas ar Serbiju, sēž uz perona piepilsētas vilcienu stacijā, atsakoties kāpt vilcienā uz Debrecenas bēgļu nometni.

Šī imigrantu grupa pieprasījusi, lai tiem atļauj ceļot uz Vāciju, ziņo policija, piebilstot, ka tā spērusi nepieciešamos soļus, lai nodrošinātu vilcienu satiksmes netraucētu kustību.

Ungārija, kur augustā vien ieradušies aptuveni 50 000 nelegālo imigrantu, šonedēļ atļāva vairākiem tūkstošiem sakāpt vilcienos uz Austriju un Vāciju, lai gan viņiem nebija ceļošanai Eiropas Savienībā (ES) nepieciešamo vīzu.

Tomēr otrdien policija vairs nelaida stacijā nevienu cilvēku bez vīzas.

Ungārijas valdība, kas uzbūvējusi dzeloņstiepļu barjeru gar robežu ar Serbiju, paziņoja, ka ievēro Eiropas Savienības (ES) noteikumus.

Barjera nelegālo imigrantu pieplūdumu nav spējusi apturēt, un otrdien vien robežu šķērsoja 2284 cilvēki, tostarp 353 bērni, liecina Ungārijas varasiestāžu dati.

"Ja Eiropa mūs ielaiž, kādēļ nedod mums vīzas? (..) Mēs baidāmies, ka kādu dienu viss mainīsies, ka pat Vācija aizvērs robežu, kad tai būs gana, tādēļ mums jāveic savs ceļojums ļoti ātri," AFP sacīja viens no sīriešu imigrantiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!