Foto: AP/Scanpix
Horvātijā esošie nelegālie imigranti aizvadītās diennakts laikā vairākkārt centušies izkļūt no valsts, lai dotos Rietumeiropas virzienā, vēsta ārvalstu mediji.

Slovēnijas policija piektdienas naktī likusi lietā pat piparu gāzi, lai izklīdinātu grupu imigrantu, kuri centās iekļūt valstī no Horvātijas, ziņo raidsabiedrība BBC.

Izdevums "The Guardian", atsaucoties uz Budapeštas pausto, vēsta, ka 24 stundu laikā līdz brīdim, kad pilnībā tika pabeigta dzeloņdrāšu žoga izveide uz robežas starp Horvātiju un Ungāriju, vairāk nekā 4 400 cilvēku nelegāli iekļuvuši Ungārijā.

Horvātija paziņojusi, ka nespēj tikt galā ar milzīgo nelegālo imigrantu plūsmu. Pēdējo divu dienu laikā valstī ieradušies vairāk nekā 17 000 cilvēku, tādēļ uzsākta nelegālo ceļotāju transportēšana uz Ungārijas robežu.

Šāda Horvātijas rīcība saniknojusi Ungāriju, kas aktīvi cenšas pasargāt savas robežas no imigrantu pūļiem. Budapešta apsūdzējusi Zagrebu centienos mudināt bēgļus pārkāpt tās jaunos pret nelegālajiem imigrantiem vērstos likums, kas Ungārijā stājās spēkā otrdien.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar jaunajiem Ungārijas pretimigrācijas likumiem, ikvienam nelegālam robežas šķērsotājam draud kriminālapsūdzības. Tāpat cietumsods un deportācija draudēs tiem, kuri nodarīs bojājumus sētām, kas izveidotas uz Ungārijas robežām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!