Foto: AP/Scanpix/LETA

Vairākās nelegālo migrantu izmitināšanas vietās Lietuvā pirmdien izcēlušās nekārtības, paziņojis Valsts robežsardzes dienests (VSAT).

Kā ziņu aģentūru BNS informējis VSAT pārstāvis Ģiedrjus Mišutis, lielākās nekārtības izraisījušās migrantu nometnē Medininku robežsargu skolā pie Baltkrievijas robežas. Tās turpinājušās vairākas stundas, pierimušas un tad atsākušās no jauna.

Pēc viņa teiktā šai nometnē protestos piedalījušies vairāki simti migrantu, kas vienubrīd izlauzuši vārtus un mēģinājuši izgāzt nožogojumu. Nemieri izcēlušies trijos no pieciem nometnes sektoriem. Pēdējais sektors, kur izcēlās nekārtības, bija tas, kur dzīvo ģimenes.

Nometnē ieradušies robežsardzes, policijas un Sabiedrības drošības dienesta papildspēki, kas iegājuši pie migrantiem. Pašlaik tiek mēģināts nošķirt galvenos nekārtību organizētājus no pārējiem.

Vieglākas protestu izpausmes fiksētas Ķībartu un Pabrades Ārvalstnieku reģistrācijas centros.

"Ķībartos viss beidzās diezgan ātri – nepilni divdesmit cilvēki iznāca ar trim plakātiem un iegāja atpakaļ, Pabradē bija mazliet vairāk, paklaigāja, bet drīz nomierinājās," stāstījis Mišutis.

Protesti notikuši arī Jonavas rajona Ruklas bēgļu centrā, bet tur nekādi incidenti nav fiksēti.

Nemieri Lietuvas migrantu nometnēs notikuši tai pašā dienā, kad Baltkrievijā pie Polijas robežas bruņotu Baltkrievijas tiesībsargāšanas iestāžu darbinieku pavadībā ieradušies tūkstošiem migrantu, kas centušies ar spēku izjaukt dzeloņstiepļu nožogojumu gar robežu, bet vakarpusē sākuši celt mežmalā teltis un kurināt ugunskurus.

Kā pirms tam izteicās Lietuvas robežsardzes dienesta vadītājs Rustams Ļubajevs, VSAT rīcībā ir informācija, ka Lietuvā esošajās nelegālo migrantu izmitināšanas vietās varētu tikt organizēti nemieri.

Viņš izteica pieļāvumu, ka migrantu darbības Lietuvā un pie Baltkrievijas un Polijas robežas varētu būt saskaņotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!