Foto: AP/Scanpix
Dienvidāfrikas pirmajam melnādainajam prezidentam Nelsonam Mandelam ir plaušu infekcija, kuras dēļ viņš ir nogādāts militārajā slimnīcā, atsaucoties uz valsts prezidenta biroju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pārbaudēs ir konstatēta "iepriekšējās plaušu infekcijas atkārtošanās", paziņoja prezidenta biroja pārstāvis Maks Maharadžs. Līdz šim amatpersonas nebija skaidri atklājušas iemeslus, kāpēc 94 gadus veco Mandelu sestdien nogādāja uz slimnīcu Pretorijā.

Iepriekš amatpersonas ziņoja, ka Mandela nogādāts slimnīcā pārbaužu veikšanai, bet Aizsardzības ministrija norādīja, ka eksprezidenta veselībai briesmas nedraud.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka pēdējo reizi publiskā pasākumā Mandela piedalījās 2010.gada jūlijā, kad apmeklēja Dienvidāfrikā notiekošā Pasaules kausa futbolā finālspēli.

Ik pa laikam parādās baumas par trauslo Mandelas veselību, tādēļ Dienvidāfrikas valdība regulāri izplata paziņojumus, kuros apliecina, ka bijušais valsts prezidents jūtas labi.

Februārī Mandelam tika veikta ķirurģiska diagnostiska procedūra laparoskopija.

Pretaparteīda cīnītājs un pirmais melnādainais Dienvidāfrikas Republikas prezidents pagājuša gada sākumā slimnīcā tika nogādāts ar akūtu elpceļu infekciju.

Mandela, kas pavadīja 27 gadus cietumā par cīņu pret aparteīdu. 1993.gadā Mandela saņēma Nobela Miera prēmiju, bet 1994.gadā kļuva par pirmo melnādaino Dienvidāfrikas Republikas prezidentu. Prezidenta amatā viņš bija līdz 1999.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!