Foto: AP/Scanpix
Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavībā apsūdzētais Zaurs Dadajevs sākotnēji aizturēts aizdomās par nelikumīgu narkotiku apriti, pirmdien paziņoja Krievijas Federālā narkotiku aprites kontroles dienesta vadītājs Viktors Ivanovs.

Tā kā par Dadajevu interesējies arī Federālais drošības dienests, viņš nodots šai iestādei. "Mūsu loma ar to bija beigusies," sacīja amatpersona.

Dadajevs tika aizturēts 5.martā Ingušijā. Izmeklētāji drīz pēc tam pavēstīja, ka viņš ir atzinies. Vēlāk Dadajevs paziņoja, ka ir atzinies spiediena rezultātā. Vainu slepkavībā viņš noliedzis.

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošajās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Saistībā ar apsūdzībām Ņemcova slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas piecus čečenus - Zauru Dadajevu, Anzoru un Šadidu Gubaševus, Hamzatu Bahajevu un Tamerlanu Eskerhanovu.

Atbilstoši provizoriskajai informācijai tiešais slepkavības izpildītājs ir bijušais čečenu bataljona "Sever" komandiera vietnieks Dadajevs, apliecināja avots tiesībsargāšanas iestādēs.

Visi apcietinātie noliedz, ka būtu iesaistīti Ņemcova slepkavībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!