Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas opozīcijas līderis un bijušais vicepremjers Boriss Ņemcovs vērsies pie krievu karavīriem un aicinājis viņus nekarot pret Ukrainu.

Aicinājumā, kas publicēts radiostacijas "Eho Moskvi" interneta vietnē, viņš uzsver, ka krievu karavīri jebkurā brīdī var tikt nosūtīti karot pret Ukrainu, bet ar daļu karavīru tas jau noticis.

Kā uzsver Ņemcovs, Krievijas prezidents Vladimirs Putins kā bruņoto spēku augstākais virspavēlnieks labi apzinās, ka Krievijas armijas dalība karadarbībā Ukrainas austrumos ir nelikumīga.

"Viņam nav mandāta karam, nav Federācijas padomes atļaujas izmantot bruņotos spēkus aiz robežām," norāda opozīcijas līderis. "Tieši tādēļ viņš melo, ka jūs esat apmaldījušies un ieklīduši Doņeckas un Luhanskas apgabalā. Tieši tādēļ jūsu biedrus no 76.gaisa desanta divīzijas slepeni apglabāja Pleskavas kapsētā, bet viņu radiniekus tagad baida, ka viņiem tiks atņemti pabalsti, ja viņi izstāstīs patiesību."

Ņemcovs atgādinājis, ka šīs nelikumīgās karadarbības dēļ krievu karavīri un viņu tuvinieki ir beztiesīgā stāvoklī.

"Putins un komandieri var jebkurā brīdī no jums novērsties, paziņojot, ka viņi nav jūs sūtījuši karot, bet tuviniekiem nekad neizdosies panākt taisnību, ja ar jums kaut kas notiks," viņš brīdinājis.

"Jūs esat zvērējuši aizstāvēt dzimteni no ienaidniekiem, nevis karot ar brālīgo pareizticīgo ukraiņu tautu," uzsvēris pazīstamais opozīcijas politiķis.

"Karš ar Ukrainu ir noziegums, kam nav noilguma. Tas ir izdevīgs Krievijas ienaidniekiem. Tas nav jūsu karš. Tas nav mūsu karš. Tas ir Putina karš par varu un naudu. Tas ir viņa draugu miljardieru Rotenberga, Timčenko, Jakuņina karš par bagātībām. Atcerieties - jūs karojat un mirstat par viņiem," raksta Ņemcovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!