Irākas rietumu daļas pilsētā Mosulā bruņoti kaujinieki ir centušies ieņemt divus policijas iecirkņus, taču šos uzbrukumus atvairīja Irākas policija un nacionālā gvarde, ziņo ārvalstu masu mediji.
Vairāk nekā mēnesi pirms otrdienas uzbrukumiem bruņoti kaujinieki centās iebrukt divpadsmit policijas iecirkņos, izlaupīja, nodedzināja vai uzspridzināja tos virknē labi saskaņotu uzbrukumu. 80% policijas spēku bailēs no šiem vardarbības aktiem aizbēga no pilsētas.

Otrdienas uzbrukuma laikā vīrieši ar bisēm un pistolēm iebruka divos policijas iecirkņos pilsētas austrumos un rietumos, un policija uzskata, ka teroristi bija saskaņojuši šo uzbrukumu veikšanu, informē Reuters.

“Irākas policija un karavīri veiksmīgi atvairīja šo uzbrukumu, nodrošinot, ka vairs neatkārtojas 10.novembra notikumi, kad policisti pameta savas darba vietas un nemierniekiem bija iespēja tās izlaupīt un nodedzināt.”

“Šis bija jau trešais uzbrukums kopš 10.novembra, bet nemierniekiem nav izdevies sasniegt iecerēto, jo Irākas drošības spēki ik dienu kļūst arvien stiprāki,” saka ASV valdības pārstāvis.

Par spīti šiem panākumiem Mosula, Irākas trešā lielākā pilsēta, ir palikusi bez lieliem policijas spēkiem, tāpēc ASV sola pirms janvāra vēlēšanām tur izvietot savus bruņotos spēkus.

Vardarbības akti Mosulā sākās pēc tam, kad ASV spēki sāka uzbrukumus nemiernieku kontrolētajai Falludžas pilsētai pagājušā mēneša sākumā. ASV militārpersonas ir pārliecinātas, ka daudzi kaujinieku līderi pirms šī uzbrukuma no Falludžas pārvietojās uz Mosulu.

Atsevišķu operāciju laikā otrdien ASV spēkiem izdevās arestēt 10 cilvēkus, kuri tiek apsūdzēti par darbošanos Irākas nemiernieku labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!