Foto: AP/Scanpix
Uzbrukums Damaturu pilsētai, kas ir Jobes apgabala galvaspilsēta, sācies ap pieciem no rīta pēc vietējā laika, ziņo raidsabiedrība BBC.

Nemiernieki, kuri uzbrukuši Nigērijas ziemeļaustrumos esošajai pilsētai, varētu pārstāvēt islāmistu teroristisko grupējumu "Boko Haram". Vietējo varasiestāžu pārstāvji BBC pavēstījuši, ka aizdedzināts kāds policijas iecirknis, un uzbrukts Jobes Apgabala universitātei.

Kāds Damaturu dzīvojošs students BBC atklāja, ka viņu uzmodinājuši skaļi sprādzieni, un pēc tam viņš redzējis lielu skaitu uniformās tērptu nemiernieku ienākam pilsētā. Viņš pastāstīja, ka daļa iedzīvotāju aizbēguši no pilsētas.

"Pilsētā valda haoss. Viss, kas dzirdams no manas mājas, ir sprādzieni un šāvieni," BBC norādījusi kāda vietējā amatpersona.

Savukārt blakus esošā Borno apgabala Maiduguri pilsētas tirgū nogranduši divi sprādzieni, nogalinot vismaz sešus cilvēkus un ievainojot 32, vēstī BBC. Novembrī šajā pašā tirgū uzspridzinājās divas teroristes pašnāvnieces, nogalinot 78 cilvēkus.

"Boko Haram" kaujinieki jau iepriekš veikuši vairākus uzbrukumus tieši šajos Nigērijas apgabalos un ieņēmuši vairākas šīs valsts ziemeļaustrumu pilsētas un ciemus, ziņo BBC. Varas iestādes ar teroristisko grupējumu cīnās jau kopš 2009.gada.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!