Pie Abu Graibas cietuma Bagdādē notikušajā kaujā ar nemierniekiem ievainoti vairāk nekā 40 amerikāņu karavīri, ziņo ASV militārie pārstāvji.
Vairākums ievainojumu ir viegli, taču daži karavīri guvuši smagus ievainojumus, teica pulkvežleitnants Gajs Radisils. Ievainotie saņem palīdzību cietuma slimnīcā.

Uzbrukumā sestdienas vakarā nogalināts vismaz viens nemiernieks, taču pulkvežleitnants teica, ka īstais kritušo skaits pēc kaujas, kas ilga apmēram stundu un kurā piedalījās amerikāņu helikopteri un tika izmantoti smagie ieroči, varētu būt daudz lielāks.

Pēc tumsas iestāšanās, aptuveni 40 līdz 50 nemiernieku grupa uzbruka cietumam, kad pašnāvnieks ietrieca cietuma perimetra ēkā ar sprāgstvielām pildītu automašīnu. Drīz pēc tam sprāga vēl viena bumba, kad amerikāņu karavīri sniedza palīdzību pirmajā sprādzienā ievainotajiem.

Pēc tam cietuma komplekss Bagdādes rietumu nomalē tika apšaudīts ar granātmetējiem, mīnmetējiem un citiem ieročiem. ASV karavīri izsauca papildspēkus un kauja ilga aptuveni stundu.

Abu Graiba ir viens no trim ASV pārziņā esošajiem cietumiem Irākā, kuros atrodas vairāk nekā trīs tūkstoši ieslodzīto, kurus galvenokārt tur aizdomās par līdzdalību nemieros. Cietumā ir arī irākiešu pārziņā esoša daļa, kurā tiek turēti kriminālnoziedznieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!