Foto: Reuters/Scanpix
Sīrijā notiekošo nemieru laikā ceturtdien nogalināts vismaz 51 cilvēks, tai skaitā 23 drošības spēku pārstāvji, 15 dezertieri no armijas un 13 civiliedzīvotāji, paziņoja cilvēktiesību aktīvisti.

Drošības spēki nogalināja vismaz 12 civiliedzīvotājus Homsas provincē, tai skaitā trīs Homsas pilsētas Baijadas rajonā, paziņoja Londonā bāzētā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Sadursmēs ar dezertieriem Hules pilsētā gāja bojā 11 karavīri un policisti. Rastanas pilsētā 15 dezertieri tika nogalināti sadursmē ar karavīriem, kuri viņus apšaudīja ar ložmetējiem.

Pieci karavīri gāja bojā uzbrukumā no slēpņa Hamas provincē.

Septiņi armijas piloti tika nogalināti uzbrukumā autobusam starp Palmiras un Homsas pilsētām, un par to uzņēmās atbildību dezertieru izveidotais opozīcijas grupējums "Brīvā Sīrijas armija". Šajā uzbrukumā tika nogalināts arī autobusa šoferis, kurš bija civiliedzīvotājs.

"Brīvā Sīrijas armija", kuras vadība ir bāzējusies Turcijā, pēdējās nedēļās ir sarīkojusi vairākus uzbrukumus Sīrijas armijai un kaujiniekiem, kas atbalsta prezidenta Bašara al Asada režīmu. Šajā grupējumā jau ir ap 20 tūkstošiem cilvēku, un viņu skaits katru dienu pieaug, sacīja "Brīvās Sīrijas armijas" līderis Rijads al Asaads.

Sīrijā kopš marta vidus notiek protesti un nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Varas iestādēm vēršoties pret tiem, ir nogalināti vairāk nekā 3500 cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!