Foto: EPA/LETA
Vismaz 14 svētceļnieki gājuši bojā avārijā Nepālā, kad džips, kas viņus veda uz hinduistu svētvietu, noskrēja no ceļa un iegāzās 100 metrus dziļā aizā, sestdien paziņoja vietējā policija.

Džipā atradās svētceļnieki, kas bija ceļā uz Ridi pilsētu Palpas rajonā apmēram 120 kilometrus uz rietumiem no Katmandu, bet tā vadītājs piektdienas vakarā zaudēja kontroli pār spēkratu.

Policijā norādīja, ka vietējie negadījumu atklāja vien sestdienas rītā un informēja par to policiju. Gaidāms, ka bojāgājušo skaits pieaugs, jo glābēji turpina darbu notikuma vietā.

Vietējās policijas inspektors atklāja, ka džipā atradās cilvēki, kas veda kāda sava tuvinieka mirstīgās atliekas uz svētvietu.

Policija stāstīja, ka kalnainais ceļš ar daudziem līkumiem negadījuma vietā ir grūti izbraucams, kā arī ir aizdomas, ka automašīnai bija problēmas ar bremzēm.

Šomēnes Nepālā notikušas vairākas avārijas ar lielu upuru skaitu.

Pagājušajā nedēļā upē iegāzās pasažieru autobuss, un gāja bojā 15 cilvēki.

Pirms divām nedēļām upē iegāzās autobuss ar hinduistu svētceļniekiem, galvenokārt no Indijas, un gāja bojā 39 cilvēki, bet dienu pēc tam, iekrītot upē autobusam, dzīvību zaudēja 16 cilvēki.

Satiksmes negadījumi uz Nepālas autoceļiem notiek bieži, jo ceļi ir sliktā stāvoklī, transportlīdzekļi ir slikti uzturēti un braukšanas stils ir pārdrošs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!