Foto: Reuters/Scanpix

Kādā Nepālas ciematā iedzīvotāji rituālā upurējuši bērnu, vēsta raidsabiedrība CNN.

Desmit gadus vecā Dživana Kohara mirstīgās atliekas atrastas valsts dienvidrietumu daļā pie Kudijas ciemata. Policijas uzmanību pievērsis fakts, ka bērna galva bijusi gandrīz atdalīta no ķermeņa.

Izmeklēšanā atklājies, ka slepkavību pasūtījis viens no vietējiem iedzīvotājiem. Pirms dažām dienām kāds vīrietis, cenšoties izārstēt savu slimo dēlu, vērsies pie burvja, kurš ieteicis kā ārstniecības līdzekli izmantot cilvēka upurēšanu.

Pēc tā tēvs ar cepumiem un 50 rūpijām (ap 49 ASV centiem) pievilinājis kādu zēnu, kas spēlējies ciemata bērnu laukumā. Vēlāk burvis veicis rituālu, kuru noslēdzis ar bērna galvas nociršanu.

Tiek norādīts, ka gan upuris, gan slepkavības pasūtītājs piederējis pie vienas no neaizskaramo kastas.

Policija aizdomās par slepkavību aizturējusi 11 cilvēkus, tostarp burvi. Pieci no tiem, ieskaitot slepkavības pasūtītāju, notikušajā atzinuši vainu. Viņiem draud mūža ieslodzījums.

Par slepkavības pasūtītāja slimā dēla stāvokli netiek ziņots.

Kudija ciemats atrodas Navalparasi rajonā pie robežas ar Indiju. Šajā reģionā pārsvarā dzīvo hinduisti, starp kuriem ir izplatīti rituāli, kas saistīti ar dzīvnieku - bifeļu, kazu, vistu – nogalināšanu.

Vietējās varasiestādes aicinājušas nesaistīt bērna nogalināšanu ar tradicionālajiem upurēšanas rituāliem, piemēram, pazīstamo festivālu Gadhimai, kura laikā tiek iznīcināti līdz pat 400 000 dzīvnieku, ieskaitot bifeļus, cūkas, kazas, vistas, žurkas un baložus.

Navalparasi vadība solījusi uzsākt speciālu programmu, kas tiktu vērsta uz paražu izskaušanu ciematos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!