Foto: AFP/Scanpix

Nepālas zemestrīces upuru skaits pārsniedzis 8 500 cilvēku, padarot to par nāvējošāko katastrofu šajā valstī, taču pazudušo cilvēku meklēšanas darbi arvien turpinās, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

7,8 magnitūdas spēcīgā zemestrīce Nepālu satricināja 25.aprīlī, nogalinot un ievainojot tūkstošiem cilvēku, kā arī sagraujot vairāk nekā pusmiljonu māju. Otrdien valsti satricināja vēl viena spēcīga zemestrīce, kuras epicentrs fiksēts 76 kilometru attālumā no galvaspilsētas Katmandu.

Otrā zemestrīce Dolakhas reģionā izraisījusi zemes nogruvumus, kas krietni vien apgrūtinājuši piekļūšanu sagrautajiem ciematiem.

Zemes nogruvums nopostījis Singati ciematu, kur glābēji joprojām turpina dubļu kārtas norakšanu, meklējot pazudušo cilvēku mirstīgās atliekas.

Abas zemestrīces kopumā prasījušas 8 583 dzīvības. Bojā gājušo skaitā ir arī 58 ārzemnieki, norādījis Nepālas premjerministrs Sušils Koirala, piebilstot, ka pagaidām nav ziņu par 112 ārvalstniekiem.

Otra nāvējošākā zemestrīce Nepālas vēsturē notikusi 1934.gadā. Tā nogalinājusi vismaz 8 519 cilvēku Nepālā un vēl tūkstoš kaimiņvalstī Indijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!