Nepālas šerpa Everesta virsotnē izģērbies un gaisa temperatūrā, kas ir zemāka par nulli, pavadījis tur kails trīs minūtes.
Nepālas alpīnisma asociācija nosodījusi 25 gadus vecā šerpas Lakpas Tharkes rīcību pasaulē augstākajā kalnā, kas ir zināms arī kā Sagarmatha un kam, tāpat kā vairumam Himalaju virsotņu, daudziem nepāliešiem ir reliģiska nozīme.

Viņa komanda trešdien pastāstīja ekspedīcijas organizētājiem par šerpas izģērbšanos virsotnē pa satelīttelefonu un paziņoja, ka viņi arī nofotografējuši drebošo jaunieti.

Nepālas alpīnisma asociācijas prezidents šerpa Angs Cherings sacīja, ka valdībai ir jālemj, vai kaut kā vērsties pret Tharki.

"Tie ir ļoti šokējoši jaunumi, jo nepālieši Everestu uztver kā dievieti Zemes māti," viņš teica. "Ja kāds no šīs tautas stāv uz dievietes kalna kails, tad tas nav piemēroti," piebilda asociācijas prezidents.

Angs Cherings pastāstīja, ka mākoņainā laikā gaisa temperatūra kalnā var noslīdēt līdz pat -25 grādiem pēc Celsija, bet saulainā bezvēja laikā paaugstinās līdz -7 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!