Francijā ir izsludināts ārkārtas stāvoklis un slēgtas robežas, pēc tam, kad piektdien Parīzē spridzināšanas un šaušanas uzbrukumos nogalināti vismaz 127 cilvēki, ziņo ārvalstu mediji.

Ziņas par bojāgājušajiem gan regulāri mainās un tiek papildinātas, un atšķiras dažādos medijos. Tā raidsabiedrība BBC ziņoja par "vismaz 120" upuriem, bet CNN par "vismaz 153" nogalinātajiem.

Vairāk nekā 100 cilvēku gājuši bojā Bataklana koncertzālē Parīzes centrā. Uzbrucēji, kas aukstasinīgi šāvuši cilvēkus, koncertzālē sagrāba arī ķīlniekus, taču policija iebruka ēkā un divus ar triecienšautenēm bruņotus teroristus nogalināja.

Vairāki desmiti gāja bojā sprādzienos pie "Stade de France" stadiona, kur notika Francijas un Vācijas futbola spēle, un šaušanas uzbrukumos pilsētas restorānos. Uzbrukumi pavisam notikuši sešās vai septiņās vietās.

Līdz šim tiek ziņots pat pieciem nogalinātiem uzbrucējiem, taču citi vēl varētu būt brīvībā.

Parīzes iedzīvotājiem ir ieteikts palikt telpās un pilsētā ir izvietoti 1500 karavīru lieli papildspēki. Prezidents Fransuā Olands jau paziņoja, ka uzbrucēji tiks apkaroti "bez žēlastības".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!