Foto: www.facebook.com/guernseypolice
Gandrīz divus gadus kopš mīklainās nāves ceturtdien pēc varasiestāžu dotās atļaujas Gērnsijas salā beidzot apglabātas latvieša Mikus Alpa mirstīgās atliekas, vēsta portāls "Bailwick Express".

33 gadus vecā Alpa mirstīgās atliekas 2018. gada 8. janvārī tika atrastas viņa sadegušajā auto. Līdzās viņam tika atrastas bises paliekas un policija saņēma paša Alpa rakstītu vēstuli.

Par spīti ilgajai izmeklēšanai un sarežģītajām ekspertīzēm policija tomēr nav spējusi noskaidrot visas Alpa nāves apstākļu detaļas.

Ir secināts, ka vīrietis miris no šāviena galvā, taču nav iespējams noteikt, kurš izdarījis šāvienu – pats Alps, vai kāda cita persona. Ekspertu slēdzienā norādīts arī uz neizskaidrojamiem roku kaulu lūzumiem – tiek pieļauts, ka tie varēja rasties karstuma ietekmē, taču to nevar apstiprināt, izklāsta medijs.

Alpa ģimene viņu raksturo kā "labu draugu daudziem". Gērnsijā viņš dzīvoja kopš 19 gadu vecuma.

Ziņots, ka Latvijas pilsoņa Alpa nāve Gērnsijas salā izraisīja plašu rezonansi. Izskanēja arī ziņas, ka Alps bijis Ukrainā, kur Donbasā palīdzējis brīvprātīgajiem karotājiem. To portālam "Delfi" apstiprināja arī brīvprātīgo bataljona komandieris.

Alps bijis zināms arī Latvijas Drošības policijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!