Astoņi Maķedonijas karavīri piektdien tika nogalināti un vēl seši ievainoti albāņu kaujinieku mīnu sprādzienos netālu no galvaspilsētas Skopjes.
Karavīru smagā automašīna uzbraukusi mīnām uz ceļa starp Ļubanciem un Ļubotenu, kas atrodas uz ziemeļiem no Skopjes.

"Bija trīs mīnas. Viņi šo ceļu izmantoja bieži, un līdz šim nekādu problēmu nebija," sacīja Maķedonijas armijas pārstāvis.

Trešdien notika asiņainākā kauja starp Maķedonijas armiju un albāņu nemierniekiem, kad kaujinieku uzbrukumā militārajam konvojam uz Skopjes-Tetovas šosejas tika nogalināti desmit Maķedonijas armijas karavīri. Albāņu Nacionālās atbrīvošanas armijas (UCK) kaujinieki uz konvoju atklājuši uguni ar automātiskajiem ieročiem, mīnmetējiem un reaktīvajiem prettanku granātmetējiem netālu no Karpalokas ciemata, 20 kilometrus uz rietumiem no Skopjes un 15 uz austrumiem no Tetovas. Uz konvoju tika šauts no vairākām pozīcijām kalnos virs ceļa un līdz ar uzbrukuma sākšanos ceļš ticis nobloķēts.

Pēc šīs kaujas Maķedonijas lielākā politiskā partija VMRO-DPMNE paziņoja, ka uz laiku izstājas no miera sarunām ar etniskajiem albāņiem. Šo partiju pārstāv Maķedonijas prezidents Boriss Trajkovskis un premjerministrs Ļubčo Georgijevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!