Foto: AP/Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien brīdinājis Libānu, Libānas šiītu kustības "Hizbollah" vadītāju un Irānas ārzemju operāciju vienību "Quds" uzmanīties ar saviem vārdiem un darbiem.

Vēršoties pie "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas, premjerministrs paziņoja, ka Nasralla ļoti labi zina, ka Izraēla māk sevi aizstāvēt un atmaksāt saviem ienaidniekiem.

"Es vēlos sacīt viņam un Libānas valstij, kas izmitinājusi šo organizāciju, kuras mērķis ir mūs iznīcināt, un to pašu es saku [Irānas ģenerālmajoram un "Quds" vadītājam] Kasema Soleimani - esiet uzmanīgi ar saviem vārdiem un vēl uzmanīgāki ar saviem darbiem," paziņoja Netanjahu.

Viņš ierosināja Nasrallam nomierināties.

Pēdējās dienās notikuši vairāki incidenti, kas saasinājuši spriedzi Izraēlas, Libānas, Irānas un Teherānas atbalstā "Hizbollah" starpā.

Nasralla vainoja Izraēlu bezpilota lidaparātu uzbrukumā "Hizbollah" birojam Beirūtā un solīja atriebties.

Libānas prezidents Mišels Auns nodēvēja to par "kara pieteikumu".

Pāris stundas pirms Beirūtas incidenta Izraēla paziņoja, ka tās gaisa spēki veikuši triecienus Sīrijā, lai novērstu Irānas spēku uzbrukumu ebreju valstij, izmantojot ar sprāgstvielām aprīkotus bezpilota lidaparātus.

Izraēla ir veikusi simtiem gaisa uzlidojumu Sīrijā, vēršoties pret Irānas un "Hizbollah" mērķiem šajā pilsoņkara plosītajā valstī.

Irāna un "Hizbollah", kā arī Krievija atbalsta Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu.

Netanjahu ir solījis nepieļaut Irānas ietekmes nostiprināšanos Sīrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!