Foto: AFP/Scanpix
Izraēla rīkojas, lai nepieļautu Sīrijas ieroču nonākšanu Libānas šiītu grupējuma "Hizbollah" rīcībā, un Izraēla ir apņēmusies turpināt šos pūliņus, svētdien apliecināja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

Pēc viņa domām, Tuvo Austrumu reģionā šobrīd izveidojusies sarežģītākā situācija pēdējo gadu desmitu laikā, un vislielāko satraukumu rada asiņainais konflikts Sīrijā.

"Mēs rūpīgi sekojam līdzi situācijas attīstībai un izmaiņām, un mēs esam gatavi jebkādam scenārijam," iknedēļas valdības sēdē sacīja Netanjahu. "Izraēlas valdība rīkojas atbildīgi, apņēmīgi un piesardzīgi, lai nodrošinātu Izraēlas valsts svarīgākās intereses - pilsoņu drošību - saskaņā ar izvirzīto politiku, proti, cik vien iespējams novērst modernu ieroču piegādes "Hizbollah" un teroristiskiem elementiem."

"Mēs nākotnē nodrošināsim Izraēlas pilsoņu drošības intereses," uzsvēra valdības vadītājs.

Izraēlas kara aviācija 3. un 5.maijā veica uzlidojumus Sīrijas galvaspilsētas Damaskas apkaimē. Telavivas amatpersonas medijiem skaidroja, ka uzbrukumu mērķis ir bijis grupējumam "Hizbollah" paredzētie ieroči. Sīriešu aktīvisti ziņoja, ka otrajā uzlidojumā nogalināti 42 Sīrijas karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!