Foto: AFP/Scanpix/LETA

Korupcijā apsūdzētais Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pieprasījis imunitāti no kriminālvajāšanas, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Novembrī valsts ģenerālprokurors premjerministram izvirzīja apsūdzības par kukuļošanu un krāpniecību. Tiek uzskatīts, ka Netanjahu pieņēmis dāvanas no bagātiem uzņēmējiem, kā arī mēģinājis panākt, ka mediji dažādas aktualitātes atspoguļo premjerministram labvēlīgā gaismā. Imunitāti no kriminālvajāšanas Netanjahu pieprasījis televīzijas uzrunā.

Martā Izraēlā paredzētas trešās parlamenta vēlēšanas gada laikā. Prāva, kurā izskatītu pret Netanjahu izvirzītās apsūdzības, nevar sākties, ja ir izteikts imunitātes pieprasījums. Izraēlas parlaments, visticamāk, nelems par imunitātes piešķiršanu pirms martā gaidāmajām vēlēšanām.

Vairāki Izraēlas politisko partiju līderi pauduši neapmierinātību ar Netanjahu vēlmi iegūt imunitāti no kriminālvajāšanas. Benijs Gancs izteicies, ka viņa pārstāvētā “Zilā un baltā” partija darīs visu, lai nepieļautu imunitātes piešķiršanu. Labējā flanga “Yisrael Beiteinu” vadītājs Avigdors Lībermans paziņojis, ka viņa partija arī neatbalstīs imunitātes piešķiršanu Netanjahu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!