Foto: Arhīva foto

Jūlijā aprit 44 gadi, kopš notika viena no drosmīgākajām un neticamākajām militārajām operācijām vēsturē, – Izraēlas specvienība atbrīvoja par ķīlniekiem sagrābtas lidmašīnas pasažierus 4000 kilometrus prom no Izraēlas citā kontinentā.

Portālam "Delfi" videokonferences formātā bija iespēja uzklausīt šīs operācijas dalībnieka Rami Šermana stāstu par piedzīvoto, kā arī Izraēlas izlūkdienesta "Mossad" bijušo aģentu un operāciju ekspertu Abneru Avrahamu.

Rami Šermans bija Izraēlas Aizsardzības spēku speciālo uzdevumu vienības "Sayeret Matkal" karavīrs, kad 1976. gada vasarā saņēma ziņu par gatavošanos ķīlnieku atbrīvošanas operācijai tālu no Izraēlas zemes.

Aizdomīgi pasažieri ar lielām somām

1976. gada 27. jūnijā četru personu grupa – divi palestīnieši no "Palestīnas atbrīvošanas tautas frontes" un divi Vācijas kreisie ekstrēmisti (vīrietis un sieviete) no "Revolutionare Zellen" – nolaupīja "Air France" lidmašīnu ar 246 pasažieriem uz klāja.

Lidmašīna bija izlidojusi no Telavivas, lai caur Atēnā, dotos uz Parīzi. Atēnās lidaparātā iekāpa pasažieri, tostarp četri teroristi ar lielām somām. Kādas kundzes brīdinājumus, ka personas ir aizdomīgas, neviens neņēma vērā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!